donderdag 6 december 2012

’Dickens in Miniature`

Logo Scala
 

U bevindt zich hier: Home > Actueel > Nieuws > Publiekswinnaar internationale wedstrijd ’Dickens in Miniature’ bekend

 

Laatste nieuws

Publiekswinnaar internationale wedstrijd ’Dickens in Miniature’ bekend
Publiekswinnaar internationale wedstrijd ’Dickens in Miniature’ bekend
dickensTer gelegenheid van het internationaal Dickensjaar heeft het tijdschrift Poppenhuizen & Miniaturen (P&M) samen met onder anderen de organisatie van het Dickensfestijn een wedstrijd voor miniatuurliefhebbers georganiseerd. Liefhebbers kregen de uitdaging om het mooiste Dickenstafereel te maken in schaal 1:12 en dit te etaleren via het blad en haar online community.
Vervolgens heeft het publiek de afgelopen maand massaal gestemd op het mooiste werkstuk uit de vele schitterende inzendingen. De publiekswinnaar is bekend! Vanaf het moment dat de Dickenswedstrijd in februari werd aangekondigd is er in poppenhuisland van alles gaande geweest. Creatievelingen zijn aan de slag gegaan en hebben prachtige taferelen, poppen en huizen gemaakt. Op de website van P&M waren de vorderingen te volgen via de community en ook in het tijdschrift is een aantal projecten uitgelicht.
Stemmen en winnaar
In november hebben lezers van P&M hun stem uitgebracht. De publiekswinnaar van de Dickenswedstrijd is Lisette te Lindert-Breedveld met haar werkstuk ‘De krekel bij de haard’. De publiekswinnaar wint een reportage in een komende uitgave van P&M. Daarnaast telt de publieksstem als één van de uiteindelijke stemmen voor de hoofdprijs. De voltallige jury bestaat uit de organisatie van het Dickensfestijn, Het Behouden Huis en P&M. Criteria waarop de jury beoordeelt zijn creativiteit, afwerking en Charles Dickens authenticiteit.
Dickensexpositie
Van 8 december tot en met 20 januari vindt in de Bergkerk in Deventer een speciale Dickensexpositie plaats, waar alle inzendingen van de wedstrijd te zien zijn. Van de tentoonstelling wordt een boek uitgegeven. Zaterdag 15 en zondag 16 december staat Deventer in het teken van Dickens. Kijk voor meer informatie op de website van het Dickensfestijn of op de website van Poppenhuizen & Miniaturen.

dickens_groot

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stem op mij

http://www.poppenhuizen-miniaturen.nl/jomsocial/fotoalbums/8845-e-te-lindert/album.html?albumid=58